11 augustus 2022

Zoncoalitie: “Wij zijn de Trivago voor zonnepanelen”

Zonnepanelen moeten zoveel mogelijk op daken. Dat klinkt logisch en is ook de wens van het kabinet, van burgers die protesteren tegen zonneparken in weilanden en op open water, en de wens van veel vastgoedeigenaren. Maar de praktijk blijkt weerbarstig. Tussen de wens van een zonnedak en de realisatie zit een wereld van onbegrip en praktische obstakels. Maar daar is wat aan te doen.

Zoncoalitie foto

Zoncoalitie richt zich op daken van kantoren en overheidsgebouwen | Credit: Adobe Stock

Op dit moment ligt op ongeveer 12 procent van de Nederlandse daken zonnepanelen. “Dat gaat snel naar 20 procent, want er zit een flinke groei in de markt”, zegt Alex Muhring, directeur van Zoncoalitie. “Maar om de doelstellingen te halen moeten we naar 80 of 85 procent van de daken. Daar zijn we nog lang niet.” Het is een opgave waar Muhring met liefde zijn tanden in zet.

Met zijn platform Zoncoalitie, dat 5 jaar geleden als open vereniging voor aanbieders is opgericht door de Gemeente Amsterdam en Alliander, wil Muhring eraan bijdragen dat elk dak in Nederland gebruikt wordt voor het opwekken van zonne-energie. Daarbij richt hij zich vooral op bedrijfsdaken en daken van overheidsgebouwen.

Lees meer: https://www.change.inc/energie/als-independer-van-de-zonne-energie-streeft-zoncoalitie-naar-transparantie-37010?utm_medium=email&_hsmi=19654684&_hsenc=p2ANqtz-_4_49b6ownEuAqXJOtCTxKYp5-WFSPKVQaVqBNFX-2sPkAaZ1XfuxVxH3cDA0TjoW-oEHJVv3YCJtZ9zyHjwNsmZgqqA&utm_content=19654684&utm_source=hs_email

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.