5 juli 2022

Workshop Bijenhotels bouwen 24 oktober

Heb je zin in een middag buiten zijn en genieten van de herfst? Kom zaterdag 24 oktober van 14:00 tot 16:00 naar de workshop bijenhotels bouwen.
We gaan in de tuin van imker Sonja Copijn in Groenekan kleine bijenhotels maken om mee te nemen naar huis. Leuk voor je buurttuin, moestuin of balkon. En goed toeven voor de wilde bijen.
Bloemen en bijen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ondanks de vele bloemenpracht in Nederland, zijn veel soorten wilde bijen met uitsterven bedreigd. Hoe komt dit? En hoe kunnen wij de wilde bijen – gemakkelijk – een handje helpen? Daar kom je tijdens deze workshop bijenhotels achter! We maken kleine bijenhotels om zelf mee te nemen en op te hangen in je eigen tuin. Wil je je bijenhotel personaliseren? Neem dan mee: stronkjes hout (zonder scheuren), bamboe, riet, stengels, dennenappels of ander organisch (afval)materiaal.
Na afloop verwelkomen we de herfst met koffie en taart.

Deze workshop wordt verzorgd door Marianne Noordijk en Ursula Engel en komt voort uit de initiatieven Places to Bee (www.facebook.com/placestobee) en De Groene Stadsmaker (www.degroenestadsmaker.nl).
Meer informatie? Mail: placestobeeworkbijenhotel24102015shops@gmail.com
U.Engel@degroenestadsmaker.nl

Locatie: Groenekanseweg 90A, achterin de tuin! (25 minuten fietsen vanaf Utrecht Centraal)

Bijdrage: 5.- euro
Aanmelding: via Facebook, graag alleen inschrijven als je echt van plan bent te komen.

Zowel volwassenen als kinderen zijn welkom (kinderen vanaf 12 jaar ook zonder ouder welkom).

Facebooktwitterpinterest