7 juli 2022

Wordt Nederland het land van de zonne-energie?

Nederland kiest voor zon: steeds meer burgers plaatsen zonnepanelen op hun daken en in de regionale energiestrategieën is zonne-energie aan een inhaalslag bezig. Een Nationaal Zonne-energie Fonds (NZF) moet Nederland op de kaart zetten als zonne-energieland. Wint draagvlak het van kostenefficiëntie? “Dat zullen we de komende tijd zien”, zegt Marc Londo, energiedeskundige bij de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). 

28-07-2020 13:53 | DOOR: RIANNE LACHMEIJER

Het aantal zonnepanelen in Rotterdam is in twee jaar tijd verdubbeld, berichtten verschillende media op basis van het ANP. “De zonneprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond, op schooldaken, sportkantines en bedrijventerreinen. In dit tempo is Rotterdam hard op weg om zonne-energiehoofdstad van Nederland te worden”, zegt de Rotterdamse wethouder Duurzaamheid Arno Bonte in Trouw.

https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/energie/34289/zonne-energie-zonnepanelen?q=%2Fenergie%2F34289%2Fzonne-energie-zonnepanelen&utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=Daily+Focus+29+Juli

Bekijk hier het bestand: nvde-analyse-concept-regionale-energiestrategieen

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.