6 juli 2022

Woensdag 19 maart boomfeestdag in het Griftpark.

Op woensdag 19 maart a.s. is het boomfeestdag in het Griftpark. Om 10.00 uur planten leerlingen, van de Jenaplanschool Wittevrouwen, zilverlindes in het Griftpark. Zij worden vooraf in de ‘huiskamer’ van Griftsteede ontvangen door wethouder Mirjam de Rijk.
De leerlingen en de wethouder versierden boomschijven met persoonlijke gelukwensen voor de nieuwe bomen in het Griftpark. Zij kregen boomschijven van de parkopzichter die ze heeft laten maken van omgewaaide bomen uit het park.
Met paard en wagen worden nieuwe zilverlindes door de wethouder naar de “Rode loper” in het park gebracht. Deze zilverlindes zullen samen met de andere lindes een lang lint vormen langs het centrale pad in het park. De zilverlindes leveren veel nectar aan de bijen in het park. De imker van het Griftpark maakt daar heerlijke lindehoning van!
De leerlingen halen de zilverlindes van de wagen en planten ze samen met de wethouder langs het pad. Hun gelukwensen stoppen zij bij de wortels van de bomen. Zo groeien de wensen met de bomen mee!
Om 14.30 uur start bij Griftsteede de gratis workshop “Bomen in het zonnetje”. Kinderen leren verschillende bomen kennen en maken stempels van bijzondere bladvormen. Aanmelden kan via: griftsteede@utrecht.nl

Wij nodigen je uit om aanwezig te zijn bij het planten van de zilverlindes. Wij verzamelen om 10 uur in de ‘huiskamer’ van Griftsteede.Meer informatie over activiteiten van NMC vind je op: www.utrecht.nl/griftsteede

Facebooktwitterpinterest