7 juli 2022

Wijkraad stelt zich voor bij VvE

Je bent een VvE (Vereniging van Eigenaren) en je hebt 1x per jaar een ALV (Algemene Leden Vergadering) waar ga je het dan over hebben? Bij Vereniging BASTION woningen in Voordorp hadden ze een ruime kijk op de zaak. Na een lange tijd als slapende VvE door het leven te zijn gegaan was het nu tijd om weer eens vol gas vooruit te gaan. Dat hield in dat er naast de gebruikelijke financiële en onderhoudszaken ook ruimte was om kennis te maken met een aantal partners uit de buurt en de wijk! Na de introductie van het bestuur was het achtereenvolgens tijd voor de wijkagent Angela van Veghel, wijkregisseur Jacolien Rutten en wijkraadslid Sander Ekstijn (tevens redactie van de digitale buurtkrant Voordorp Vooruit!). Zo kon iedereen weer even op de hoogte komen van wat er in de buurt speelt en dat werkt direct twee kanten op (je vertelt wat, maar hoort meteen ook weer iets). Erg leuk om zo betrokken te worden bij je buurt en actieve buurtgenoten. Ze zijn ook al druk met een buurtfeest in het najaar dat zich al kan verheugen op een flinke belangstelling!
Ook andere belangrijke zaken uit de buurt kwamen aan de orde; wat gebeurt er met de Oosterspoorbaan, komt het betaald parkeren ook naar Voordorp, hoe staat het met de exploitatie/vergunning van de horeca, wat is de stand van zaken rondom winkelcentrum de Gaard? Voor dit laatste onderwerp was Hans Lubach van buurtcomité Tuindorp Oost uitgenodigd.
Een van de laatste punten op de agenda was het thema duurzaamheid met name op het gebied van zonne-energie. Er is hier meer interesse voor binnen Voordorp bij diverse VvE’s en zal zeker een vervolg gaan krijgen ondanks de lastige dakconstructie van de BASTION woningen.

Website Vereniging BASTION woningen

Facebooktwitterpinterest