5 juli 2022

Wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden De Gaard

Beste ondernemers, bewoners en omwonenden,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten.

Helaas is dit ook afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het corona virus.

Vanaf week 17 (vanaf 20 april a.s.)

BOUWWERKZAAMHEDEN:

–      Op 6 en 7 mei worden de laatste 4 ontbrekende ruiten van de luifel geplaatst.

–      De aannemer is op diverse plekken bezig met afhandeling van restpunten/nalopen van punten, de afbouw van de laatste winkels in het zuidelijk deel en het aftimmeren van de entreehuisjes op het parkeerdek.

–      Vanaf dinsdag t/m vrijdag a.s. wordt er gesloopt/gestript in de voormalige winkel Primera (wanden/dekvloer/plafond) en dit geeft geluid.

Vanaf week 18 wordt hier weer opgebouwd met wanden voor de nieuwe Pearle en in week 19 de nieuwe puien.

                                                                                                                                      

WINKELIERS:

–      Komende week wordt de metselwerkgevel bij de zijgevel Primera aanvullend behandeld.

–      Op 22 april a.s. zal de installateur de intercom van de bevoorradingsgang in werking stellen en hiervoor moet de installateur ook zijn in de winkels met een deur naar de bevoorradingsgang; hiervoor graag toegang verlenen.

–      Op maandagochtend 20 april a.s. wordt vanaf 7 uur per schuifdeur van de passage (t.h.v. de schoenmaker en de andere kant tegenover AH) een half uur gewerkt. Tijdens die werkzaamheden is de betreffende schuifdeur/kant van de passage circa 30 minuten dicht.

 

BEWONERS VALETONLAAN – OBBINKLAAN:

–      Sinds zondag 12 april is de corridor weer toegankelijk voor de winkeliers en vanaf 17 april jl. in de middag weer voor de bewoners van de bestaande appartementen (de verstrekte 3 sleutels werken ook op deze deur). Op maandag 20 april a.s. haalt de aannemer de hekken weg van de tijdelijke fietsenstalling op het parkeerdek; graag uiterlijk zondag 19 april de fietsen weer in de kelderberging plaatsen i.p.v. het parkeerdek.

–      Woensdag a.s. worden de definitieve leuningen van de entreehuisjes op het parkeerdek van de bestaande woningen voorzien. Tot die tijd zijn er tijdelijke leuningen geplaatst.

–      De werkzaamheden t.a.v. de schoorsteen op de kopse zijde van het bestaande appartementengebouw van de Valetonlaan is uitgesteld vanwege de corona crisis.

 

OPENBAAR GEBIED – INFRA:

–       De hovenier is weer volop bezig met de beplanting in de nieuwe delen rondom de kerk en komende week in de Obbinklaan en overige delen bij het plein/Kapteynlaan.

–       Blauwe deel van de plattegrond: op donderdag 16 april jl. is dit deel van de Obbinklaan voorzien van de 1e laag asfalt. Dit deel gaat op 15 mei a.s. weer open voor verkeer op de rijbaan. De trottoirs blijven bereikbaar.

–       Roze deel van de plattegrond: vanaf maandag 20 april t/m 15 mei a.s. is het 2e deel van de Obbinklaan, inclusief de bussluis, afgezet om te voorzien van de nieuwe rijbaan. In deze periode rijdt de lijnbus niet via de bussluis, maar via de Kapteynlaan en Eykmanlaan. Meer informatie hierover is te vinden op de site van Qbuzz. Tussen 20 april en 15 mei a.s. zijn de garageboxen aan de Obbinklaan in deze roze zone niet bereikbaar met de auto. Wij verzoeken u vriendelijk hiermede rekening te houden. De afzettingen worden geplaats

 

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.