1 december 2021

Waterproof Zeeheldenbuurt

De laatste jaren hebben we te maken met zware regenbuien. In de Zeeheldenbuurt hebben bewoners van souterrainwoningen wateroverlast als het hard regent. Gemeente en bewoners werken samen om de Zeeheldenbuurt ‘waterproof’ te maken.

Wat doen we en waarom?

  • We leggen in 14 straten in de Zeeheldenbuurt een hemelwaterriool aan. We sluiten de regenpijpen aan de voorkant (straatkant) van de huizen aan op het hemelwaterriool. Zo zorgen we dat regenwater goed kan wegstromen. Dat voorkomt wateroverlast.
  • We vragen bewoners om zelf de regenpijp aan de achterkant (tuinkant) aan te sluiten op het hemelwaterriool. Of het water op een andere manier af te voeren bijvoorbeeld richting een sloot. Hoe minder regenwater er in het bestaande riool komt, hoe kleiner de kans op wateroverlast.
  • We repareren een deel van het bestaande riool. Het riool is dan weer stevig en kan weer tientallen jaren mee.
  • Na de werkzaamheden aan het riool, richten we de straten tijdelijk in. Dan kan de grond inklinken.
  • Ongeveer 1 jaar later richten we definitief de straten in.
  • In dit project werken we met een peilgroep. Dit is een groep van 6 bewoners uit verschillende straten waar we iedere 4 weken mee overleggen. De peilgroep denkt met ons mee. Bijvoorbeeld over wat ze zien tijdens de werkzaamheden of wat er beter kan. Ook in tijden van corona komt de peilgroep – digitaal – bij elkaar.

Ontwerpen voor inrichting straten

In 2019 en 2020 vroegen we bewoners om mee te denken over de inrichting van de straten. Welke ideeën hadden zij? Deze ideeën hebben we zoveel mogelijk verwerkt in de ontwerpen. De ontwerpen zijn nu definitief. Begin 2022 beginnen we met de definitieve inrichting van de straten.

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *