5 juli 2022

Verslag wijkraadsvergadering 20 mei 2014

Op 20 mei 2014 was een wijkraadsvergadering vergadering waarbij grote aandacht aan veiligheid in de wijk werd besteed. Hierbij volgt een kort verslag van de bijeenkomst.

Thema Veiligheid
Jacotien Visser en Peter van Duijvenbode hebben een presentatie en toelichting gegeven op het Wijkveiligheidsprogramma Noordoost 2014.

Onder meer de volgende punten komen aan bod:

  • Senioren en veiligheid (gebruik van babbeltrucs; weerbaarheidstrainingen)
  • Jongeren en alcoholgebruik (in Noordoost en Oost hoger dan in andere wijken.
  • Wat meld je hoe en waar?
  1. Gebruik voor de politie 112 bij misdrijven en directe overlast. De politie koppelt meldingen altijd terug. Meldingen worden geregistreerd op de betreffende locatie.
  2. Utrecht is nog niet aangesloten op de app BuitenBeter, maar meldingen komen uiteindelijk wel bij de gemeente terecht. Er is een nieuw meldingensysteem van de gemeente Utrecht, te vinden op de site www.utrecht.nl. Meldingen zijn mogelijk met en zonder DigiD. Verder kan ook altijd het klantcontactcentrum worden gebeld 030-286 00 00.
  • In Noordoost doen 70 hondenbezitters mee aan het project Waaks!
  • De veiligheidsavonden in de wijk worden goed bezocht. Op 7 juli a.s. vindt er weer een avond plaats voor Tuindorp en Tuindorp-oost, later in het jaar voor Votulast.

875-jarig bestaan Biltstraat
Op 5 juli a.s. op de Biltstraat het Wijkfeest Wittevrouwen worden gehouden, mede in het teken van het 875-jarig bestaan van de Biltstraat. Ook de ondernemersvereniging doet mee.

 

 

Facebooktwitterpinterest