1 december 2021

Vernieuwende boeren vragen aandacht voor gezonde landbouwbodems en overhandigen manifest

6-OKT-2021 – Bij het begin van de herfst gaan 21 jonge, vernieuwende boeren op de foto. In werkkleding verbeelden zij de overvloed en weelde van producten van het land in de tijd van de oogst. De actie staat symbool voor de start van een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarin we gaan samenwerken met de natuur. Een tijdperk waarin we in balans zijn met onze planeet, in plaats van deze te vernietigen.

Met de actie willen de initiatiefnemers aandacht vragen voor onze bodem. Onze bodem? Ja, want dat is de basis van ons bestaan, ons voedselsysteem, onze gezondheid en ons welzijn. Daarom verzamelden 21 jonge, vernieuwende boeren zich, uit naam van 340 organisaties bestaande uit veranderaars, boerenorganisaties en milieuorganisaties (onder andere AardpeerCaring FarmersClimate CleanupDecade of ActionHerenboerenJonge KlimaatbewegingGrootouders voor het klimaat, UrgendaWij.land). Bij Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen luiden ze de noodklok te luiden en vragen ze aandacht voor het belang van de bodem. We leven in het laatste decennium waarin we met elkaar het tij kunnen keren ten gunste van het klimaat, de natuur, de biodiversiteit en een gezonde basis voor onszelf en de generaties na ons. Maar liefst 43 procent van alle flora en fauna bevindt zich in de bodem. Daarom staan we samen voor grond.

De 21 jonge boeren

Lees meer: https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=user-mailing&msg=28270

Tekst en foto’s: Aardpeer

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *