5 juli 2022

Utrecht Natuurlijk: Waterweek op Griftsteede

Van zondag 5 t/m zondag 12 juli spettert Utrecht. Utrecht Natuurlijk organiseert de Waterweek met wateractiviteiten voor alle Utrechters.
Water is een grote levensbron voor IMG_8309klmens en natuur. Wij zijn zuinig met water en stimuleren het bewust genieten van water.

 Dompel je onder in de Waterweek!

Doe mee met de verfrissende activiteiten over: natuur, klimaat, kringloop, duurzaamheid, gezondheid, water wereldwijd, mobiliteit en waterpret.

Informatie over de Waterweek-activiteiten vind je in onze kalender.

Speciaal voor waterprofessionals en mensen met het hart op de juiste plaats voor het belang van water in onze stad en voor onze gezondheid organiseren wij de bijeenkomst WAKKER OP WATER op 9 juli van 20.00 tot 21.30 uur op Griftsteede. Omdat jij tot deze groep behoort, nodigen wij je graag uit voor deze avond.

Klimaatverandering vraagt aanpassingen in denken en doen. Het aanpakken van de waterproblematiek is een lokale kwestie en daarbij hebben we de Utrechters allemaal nodig. Hoe krijgen we de mensen bewust en in actie. Hoe maken we klimaatverandering begrijpelijk en brengen we het dichterbij de Utrechter.
Daarover willen we graag van gedachten wisselen en onderzoeken waar we elkaar kunnen versterken door samenwerking.
De bijeenkomst wordt begeleid door Anneke van Veen, bestuurslid van Utrecht Natuurlijk en waterambassadeur van Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO)

Het programma voor WAKKER OP WATER:

  • Ontvangst met een lekker en feestelijk waterdrankje.
  • Opening door Anneke van Veen.
  • Presentatie door Erwin Rebergen, waterbeheer gemeente Utrecht. Hij vertelt hoe de gemeente de bewoners informeert en betrekt bij water.
  • Ervaringen met de waterweek uit Brabant. Zij organiseerden al 3 keer een waterweek.
  • Presentatie van Ivo de Boer van grafisch ontwerpbureau Typetank. Hij laat zien hoe een gezamenlijke campagne kan worden vorm gegeven.
  • Uitwisseling van kennis en ervaring en samenwerking aangaan
  • Napraten met een hapje en een drankje

Het doel van WAKKER OP WATER is het versterken van de samenwerking tussen waterprofessionals en actieve bewoners om zo samen meer Utrechters bij het thema water te betrekken.
Wil je daar aan meewerken, schrijf je dan in voor deze bijeenkomst.
Met vriendelijke groet,

Corrie Reijnhout
Directeur

Facebooktwitterpinterest