5 juli 2022

Utrecht krijgt vier nieuwe stadscentra

Utrecht wordt een ‘10-minutenstad’ met vier nieuwe stadscentra; openbaar vervoer, groen, sport, onderwijs en cultuur zijn ‘binnen 10 minuten’ bereikbaar vanaf woon- of werkplek. Dat staat in de Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 (RSU 2040) die vandaag door het college ter besluitvorming naar de Gemeenteraad is gestuurd. Utrecht bereidt zich hiermee voor op een flinke bevolkingsgroei; in 2040 telt de stad 455 duizend inwoners, 100 duizend meer dan nu. Het college wil die ontwikkeling in goede banen leiden, door behoud van een leefbare stad waar het aantal woningen, banen en voorzieningen meegroeien met de stad …

Lees meer –> https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/77316/utrecht-krijgt-vier-nieuwe-stadscentra/

Extra Toelichting Toine Goossens

Dat is de dictatuur van de meerderheid waar Alexis de Tocqueville, de grondlegger van de liberale Europese democratie, al in 1850 voor heeft gewaarschuwd. GL en D66 wensen Utrecht in het zicht van de verkiezingen langdurig voor het blok te plaatsen. De kern is een toename van het aantal bewoners per m² van 2600 naar 3600. Dat gaat een zeer hoge tol van de bevolking vragen.

Steun de petitie om hier een referendum voor te houden. De voor te leggen vraag luidt: “bent u het als bewoner wel of niet eens met de ingezette koers van groei en grootschalige verdichting? Terwijl randvoorwaarden voor behoud van leefbaarheid, klimaat en betaalbaarheid, tezamen met een financiële onderbouwing, in de plannen ontbreken?”
Teken hier en verspreid deze petitie op grote schaal. Vóór 11 augustus dienen er 1000 ondertekenaars te zijn.

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.