7 juli 2022

UTRECHT  900 jaar oud! –> en tijd voor een Wijk Bijeenkomst feestje

UTRECHT  900 jaar oud!   Wij —> Het Wijkplatform denkt om een wijk bijeenkomst hierover te gaan houden –> ideeën verzamelen en de Wijk Noordoost verder en opnieuwe verbinden na anderhalf jaar Corona.

Utrecht is jarig. In 2022 vieren we vol trots dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft. Utrecht: de stad die we samen zo mooi hebben gemaakt. Waar de deuren altijd open staan. Waar we elkaar zien, waar we aandacht hebben voor elkaar. Kijk om je heen en zie wat we samen hebben bereikt. Samen zijn wij Utrecht. Al 900 jaar.
En samen maken we Utrecht nog mooier. Morgen, overmorgen – en over nog eens 900 jaar. Maar eerst vieren we feest, en de hele stad viert mee!

Op 2 juni 1122 gaf keizer Hendrik V de Utrechters stadsrechten. Daarmee werd Utrecht officieel een stad. Als bijna de eerste stad van het land. Utrecht was in de middeleeuwen zelfs de belangrijkste en grootste stad van de Noordelijke Nederlanden. We vieren deze verjaardag met een mooi programma voor, door en met zoveel mogelijk Utrechters. Van de Stadsdag op 2 juni 2022 tot en met Sint Maarten op 11 november 2022. Doe je mee?

https://www.ontdek-utrecht.nl/900jaar/ 
– mail ons met je ideeen:  info@wijkplatformnoordoost.nl

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.