5 juli 2022

USV Hercules wekt 100.000 kWh per jaar op met 500 zonnepanelen

Vandaag heeft USV Hercules een contract ondertekend voor het plaatsen van 500 zonnepanelen op het dak van de sporthal. De ondertekening vond zondagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Lienden plaats in het Herculespaviljoen in Voordorp, in het bijzijn van de Utrechtse wethouder voor Duurzaamheid, Lot van Hooijdonk.

Bij de ondertekening van het contract waren ook vertegenwoordigers aanwezig van de Vereniging Sportbelangen Utrecht (VSU), Wijkraad Noordoost, Energiefonds Utrecht, EnergieU en EnergieCollectief Utrecht NO.

Hercules start vandaag ook officieel met de uitgifte van groencertificaten. Leden van Hercules kunnen deze speciale certificaten aanschaffen en daarmee de plannen financieel ondersteunen. Hercules-penningmeester Leo Zwinkels verklapte tijdens de ondertekening dat al voor ruim een kwart van de certificaten reserveringen geplaatst zijn.

Projectleider Jan van Beukering memoreerde voorafgaand aan de ondertekening hoe in anderhalf jaar tijd de samenwerking, financiering, techniek en het commitment van alle betrokkenen tot stand kwam. Daarmee is de Utrechtse sportvereniging koploper in de stad en de unanieme steun voor deze verduurzaming, smaakt volgens ingewijden naar meer.

Wethouder Lot van Hooijdonk was dan ook zeer in haar nopjes met het initiatief. ‘Hoe bij Hercules alle puzzelstukjes in elkaar vallen is prachtig om te zien. Niet alleen techniek en samenwerking zijn geregeld, ook de financiering is op orde. Mooi ook dat de leden dit beleid unaniem steunen. Een initiatief dat hopelijk veel navolging in de stad krijgt.’

De vijfhonderd zonnepanelen leveren een opbrengst van 100.000 kWh per jaar op en voorzien daarmee in een derde van de totale energiebehoefte van USV Hercules. Over twee weken start de aanleg.
3R3A1009

Facebooktwitterpinterest