1 juli 2022

Update vanuit cluster Jeugd, Onderwijs & Welzijn

Binnen dit cluster zijn verschuivingen omdat taken van de centrale overheid worden overgedragen naar de gemeenten (en verzekeraars). Bij de overheveling van taken wordt het budget beperkt maar de kwaliteit zal niet minder worden. Het nieuwe motto “meedoen naar vermogen” en “participatiemaatschappij” zal niemand meer onbekend voorkomen…

De overname van jeugdzorg is natuurlijk iets waar we ons veel mee bezig houden. Volgend jaar, in 2015, moet de overheveling afgerond zijn. Een enorme operatie met veel veranderingen voor groepen kwetsbare maar ook sterke mensen. Onze voornaamste taak is om op de hoogte te blijven en te bewaken dat er niemand buiten de boot valt. Gelukkig hebben wij regelmatig contact met de nieuwe organisaties en houdt de gemeente ons op de hoogte van hun beleid en vorderingen. Wij zien wel wat ‘aanloop’ problemen die aardig opgepakt en opgelost worden.

Bij Buurtcentrum de Leeuw gaat het reserveren van een ruimte niet eenvoudig en het opzetten van nieuwe activiteiten verloopt moeizaam. Wij zijn benieuwd hoe de kwaliteit en effectiviteit van de nieuwe organisaties gemeten/gewogen gaat worden door de gemeente met behulp van ‘horizontale beoordeling’. Er blijven zorgen bestaan (bv. ouderenzorg in Tuindorp) die wij op de voet volgen.

In onze wijkraadpleging komen wij hier op terug want dit is een belangrijk thema voor 2014. Wij zien of horen graag van iedereen.

Onderstaand de links naar de websites:
U-Centraal
Wijk&Co
JOU
JES030
Buurthuis de Leeuw

De gemeente geeft aan dat ze op schema liggen en dat de buurtteams uitgebreid worden (stand begin maart 2014)
Gemeente bericht “Sociale stad in ontwikkeling”
Gemeente bericht “Kaart uitbreiding buurtteams”

Facebooktwitterpinterest