7 juli 2022

Slim Wonen in Noordoost 25 november

“Uw woning, comfortabel, gezond, warm én energieneutraal: slim wonen!”

Inwoners van de wijk Utrecht Noordoost zijn uitgenodigd voor de inloopavond ‘Slim Wonen’ op woensdag 25 november in de Singelkerk. In een slimme woning is het volgens de organisatoren comfortabel, warm en gezond wonen, bovendien is de woning energieneutraal. Slim wonen kan bereikt worden door de woning in stappen, of in één keer, te upgraden naar een woning die slim is in energiegebruik en bovendien zelf energie kan opwekken. En dat wordt steeds makkelijker.
Iedereen kan deze avond terecht voor goed, gratis en persoonlijk advies over ‘slim wonen’. Ook voor huurders, en studenten die op kamers wonen, zijn er adviseurs aanwezig.

voorkant- inloopavondNoordoost achterkant-inloopavondNoordoost

Succesverhalen uit Noordoost
Matthijs Bierman , Directeur Triodos Bank Nederland én inwoner van Noordoost, vertelt over zijn ervaring met energieneutraal wonen in Utrecht Noordoost, er is tot 17:30 gelegenheid om met hem in gesprek te gaan.
Verder vertellen bewoners uit de wijk over hoe ze in korte tijd en met succes (gezamenlijk) huizen isoleerden en zonnepanelen plaatsten. Ook zijn er verschillende andere wijkinitiatieven aanwezig, onder andere op het gebied van energie, mobiliteit, bereikbaarheid en educatie, ook leuk voor kinderen!

Wijkweegschaal
Studenten van de Hogeschool Utrecht hebben een wijkweegschaal ontwikkeld. Hoe de weging qua energieverbruik uitpakt voor Noordoost wordt 25 november onthuld door kinderen uit de wijk met André van Schie, raadslid voor de VVD.

Duurzaamheid en geluk
Er is een doorlopend programma maar er zijn ook workshops waaronder die over ‘Duurzaamheid en geluk’, door Michiel Hobbelt, ‘Nul-op-de-meter: comfortabel en energieneutraal wonen’, door Theo Land, ‘Je CV kan stukken beter, stop met teveel betalen’, door Frans van de Berg en ‘Alles over zonnepanelen’. Kijk voor het programma op www.utrecht.nl/energiepuntwonen

De organisatie van de avond is in handen van een samenwerkingsverband van energieambassadeurs, de wijkraad, inwoners van de wijk Noordoost, de gemeente Utrecht, EnergieU, en de Stichting [H]eerlijk Wonen.

De inloopavond ‘Slim wonen in Utrecht Noordoost’ is op woensdag 25 november van
17.00 – 21.00 uur in de Singelkerk in Utrecht (Wittevrouwensingel 28, 3581 GC).
Aanmelden voor de avond kan via energie.wonen@utrecht.nl, met als onderwerp ‘Slim wonen Noordoost’. Maar ook mensen die op het laatste moment besluiten om te komen zijn van harte welkom. Broodjes en warme chocomelk staan klaar!

Facebooktwittergoogle_plus<img alt="pinterest" title="Pin it with Pinterest" class="synved-share-image synved-social-image synved-social-image-share" width="16" height="16" style="display: inline; width:16px;height:16px; margin: 0; padding: 0; border: none; box-shadow: none;" src="http://www.wijkraadnoordoost.nl/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/32×32/pinterest helpful hints.png” />

Facebooktwitterpinterest