7 juli 2022

Raad in Wijk – 19 september 2013

Op 19 september was er weer de kans voor bewoners van Noordoost om met leden van de gemeenteraad, het wijkbureau en de gemeente zelf contact te leggen. De aftrap was in het Gerrit Rietveld College. Hier kregen we een korte toelichting over de stand van zaken van de nieuwbouw die goed op schema ligt! Goed om te horen dat de school duidelijk aansluiting wil zoeken met de buurt.Het thema van participatie komt regelmatig terug deze avond en past daarmee uitstekend in de wensen van onze overheid.

Dan stapt iedereen op de fiets om zich naar de Troelstralaan te verplaatsen. Daar nemen we kennis van de nieuwbouw en de ‘pocket parkjes’ die samen met de bewoners zijn ingericht. Dit ook uitstekend toegelicht door de bewoners die heel tevreden zijn met het resultaat.

Het laatste stukje op de fiets is naar Zin(inn) aan de Goeman Borgesiuslaan. Overigens zijn de regengoden ons goed gezind en is het eigenlijk wel droog te noemen. Daar aangekomen is het groepje bewoners nog groter geworden en is het zaaltje voor een presentatie van de buurtcoöporatie Votulast tot de nok toe gevuld. De beide initiatiefnemers houden een vurig betoog voor lokaal & samen. Naar de mening van de zaal iets was navolging in de andere buurten zou moeten krijgen. Na een gezamenlijke vragenronde met een lijstje dat de leden van de raad mee mogen nemen ter beantwoording volgt een informeel hapje en drankje.
We kunnen weer terugkijken op een geslaagde avond! Tot een volgende keer.

raad_in_wijk_september_2013

Facebooktwitterpinterest