6 juli 2022

Voorveldse Polder

In 2010 is de Visie Voorveldse Polder samengesteld op basis van input van direct betrokkenen, zoals de partijen die gehuisvest zijn in het park en buurtgroepen uit de directe omgeving. De Visie is op 12 mei 2011 vastgesteld door de gemeenteraad. Deze visie wordt beschouwd als toetsingskader voor toekomstige ontwikkelingen in het park.

 

foto 1Donderdagmiddag 6 maart is de noordzoom feestelijk geopend door wethouder Mirjam de Rijk. Het is bijzonder mooi geworden, de opslag van materiaal van gemeentewerken is een stuk opgeschoven en nu is er een mooie speelplaats en speelweide ontstaan. Aan het water is een bank om lekker rustig te zitten.

 

 

Nu is een volgend deel aan de beurt: de waterspeeltuin. Afgelopen jaar is een ontwerpgemaakt voor aanpassing. Zo wil de gemeente de waterkwaliteit van het zwemwater verbeteren om de plas nóg aantrekkelijker te maken.

 

foto 2
In februari is gestart met de werkzaamheden: vergroten van de waterplas, vernieuwen beschoeiing, kap negen bomen, vergroten en ophogen ligweide, plaatsen fietsenrekken en picknickbanken en aanbrengen twee speelpontjes, een houten klimbrug en nieuwe beplanting.

 

De kap van de bomen bleek noodzakelijk te zijn omdat ze of slecht waren of in de weg stonden. Jammer, maar het kon niet anders.

 

Maart 2014

Betrokken wijkraadlid: Christian Naethuys

Facebooktwitterpinterest