7 juli 2022

Ouderenhuisvesting met ouderen-verhuisadviseur

Er wonen in Noordoost zo’n 700 tachtigplussers zelfstandig (van 2.300 65-plussers). Vaak wonen ze in de voormalige echtelijke woning waarin hun kinderen zijn opgegroeid, al of niet met hun partner. Die woning is intussen veel te groot geworden en te duur, moeilijk te onderhouden, te ver van de winkels en het openbaar vervoer. Niet meer comfortabel dus. De hypotheek is afbetaald en er is dus financiële ruimte om elders (levensloopbestendig) te gaan wonen.

Van zulke woningen worden er in de komende paar jaar wel 300 gebouwd in Noordoost. Gaan de mensen die erbij gebaat zouden zijn zelf de weg ernaar toe vinden? Sommigen wel, velen niet. Daarom wil de Wijkraad Noordoost dat er een ouderen-verhuisadviseur komt.

Gister sprak de Wijkraad hierover met de wethouders Paulus Jansen (wonen) en Kees Diepeveen (zorg en welzijn). “Samen Noordoost” was er ook bij, evenals “Mens en Wijk”.

foto’s : Vicky Pronk

ouderen enw wonen 1 MB ouderen enw wonen 1 MB-10 ouderen enw wonen 1 MB-11 ouderen enw wonen 1 MB-12 ouderen enw wonen 1 MB-2 ouderen enw wonen 1 MB-3 ouderen enw wonen 1 MB-4ouderen enw wonen 1 MB-6 ouderen enw wonen 1 MB-5  ouderen enw wonen 1 MB-7 ouderen enw wonen 1 MB-8 ouderen enw wonen 1 MB-9

Facebooktwitterpinterest