6 juli 2022

Noord-Holland en Rotterdam willen meer zonnepanelen boven parkeerplaatsen

De provincie Noord-Holland en Rotterdam werken samen om meer zonnepanelen boven grote parkeerplaatsen mogelijk te maken. Met een nieuwe website kan iedereen checken of een parkeerterrein geschikt is voor zonnepanelen. Door panelen te plaatsen boven plekken die al een andere functie hebben benut je de ruimte in het krappe Nederland beter.

20-10-2020 18:11 | DOOR: MARC SEIJLHOUWER

Noord-Holland en Rotterdam denken dat parkeerterreinen grote potentie hebben als plek voor zonnepanelen. Het is echter niet aan hen om de zonnepanelen te plaatsen; dat moeten bedrijven doen die eigenaar zijn van de parkeerplekken. Daarom is er nu de website parkthesun.com, waar elke eigenaar kan kijken of zijn parkeerterrein voldoet aan de voorwaarden. Ook berekent de site wat de investeringskosten zijn en wanneer je de investering terugverdient. Door te laten zien dat de terugverdientijd goed is, hopen de gemeente en provincie meer mensen over te halen om een zogenoemde solar carport aan te leggen.

Lees meer –> https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/energietransitie-business/34905/parkeren-zonnepanelen?q=%2Fenergietransitie-business%2F34905%2Fparkeren-zonnepanelen&utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=Daily+Focus+21+Oktober

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.