1 juli 2022

Nieuwsbrief Nature Today – 23 januari 2020

Nature Today

Natuurberichten

donderdag 23 januari 2020

Hoe gaat het met de twaalf sterkst bedreigde vlinders?

Het duurt nog even, maar op 7 maart is weer de Landelijke Vlinderdag in de Junushoff in Wageningen. Dit jaar is het thema ‘Tien jaar Tien voor 12’. Hoe gaat het met de twaalf soorten die tien jaar geleden het zeldzaamst waren in ons land? Hebben ze nu allemaal tien populaties zoals we toen wilden? Op de Vlinderdag komt dat uitgebreid aan de orde, maar er gebeurt veel meer.
23.01.2020 Lees verder

Minder plastic in de natuur dankzij nieuwe app

Het is van groot belang voor onszelf, maar ook voor bijvoorbeeld zeeschildpadden en andere zeedieren, dat we van onze ‘plasticverslaving’ afkomen. Daarom lanceert het Wereld Natuur Fonds (WWF) de Plastic Afvallen app. Deze app bestaat uit een dertig dagen-challenge waarmee je stapsgewijs en op een leuke manier plastic kunt verminderen. Goed voor jou, goed voor de natuur.
22.01.2020 Lees verder

Kruidenrijk boeren: meer biodiversiteit, gezondere koeien

Melkveehouder Ad van Rees stimuleert de variatie aan kruiden op zijn weiland: zo maakt hij de sloten schoon en gebruikt hij aan de randen geen kunstmest. Dat is niet alleen goed voor de biodiversiteit, het kruidenrijk product van zijn land werkt ook als een natuurlijke antibiotica voor zijn koeien. Van Rees: “Meer bloemen en planten aan je rand betekent dat de kwaliteit van je land beter wordt.”
22.01.2020 Lees verder
Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.