7 juli 2022

Mens en Wijk, magazine voor heel Noordoost!

Vier keer per jaar valt er een leuk gratis buurtmagazine op de mat bij 15.000 huishoudens in Tuindorp, Tuindorp-Oost, Voordorp, Veemarkt, Vogelenbuurt, Tuinwijk, Lauwerecht, Staatsliedenbuurt, Wittevrouwen, Zeeheldenbuurt en Hengeveldstraatbuurt. Dat magazine wordt gemaakt door vrijwiligers, schrijvers, dichters en fotografen uit de wijken. Het wordt betaald door meerdere bronnen. Een aantal organisaties uit de wijk hebben hun eigen ruimte in het magazine, zoals ZIMIHC Wittevrouwen, DOCK, Beter Thuis, Wijkwijzer Noordoost en het Bewonersplatform. Uiteraard bieden we ook een podium aan adverteerders. Daarnaast krijgen we een aanvulling uit het Initiatievenfonds.

Drie van onze redactieleden doen ook een stukje bezorging. Er zijn in totaal zo’n 20 bezorgers, die allemaal een deel van de 15.000 brievenbussen vullen.

We vergaderen meestal gewoon aan de keukentafel, bij iemand thuis. En dan nemen we het nummer door, de post en bespreken we de onderwerpen voor het volgend nummer. De taken worden verdeeld en iedereen gaat met zijn of haar taakje aan de slag. Het duurt soms even voor je contact heb gelegd met de persoon of organisatie waar een stukje over geschreven moet worden. We doen erg onze best om elk stukje van Noordoost in het licht te zetten. En we proberen alle inbreng mee te nemen, we nemen de binnenkomende post erg serieus.

De foto is van onze gezellige borrel begin dit jaar (januari 2020) bij Tijm. Vlnr Mirjam, Suzanne, Maurice, Fleur, Peter, Puck, Fred, Tieneke, Riccardo, AT, Peter Wijkwijzer.

 

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.