11 augustus 2022

Locaties van tien herinneringsbomen ter ere van 900 jaar Utrecht bekendgemaakt

Locaties van tien herinneringsbomen ter ere van 900 jaar Utrecht bekendgemaakt

De gemeente heeft de locaties bekendgemaakt van de tien herinneringsbomen die in Utrecht worden geplaatst ter ere van 900 jaar Utrecht. Ook worden er vanwege het succes van de actie meer bomen aan Utrechters weggegeven: niet 450, maar 900 bomen.

Elke Utrechtse wijk krijgt een van de tien herinneringsbomen. De bomen, Hollandse winterlindes, komen in het Dominicusplantsoen in West, het Noordsepark in Noordwest, het Gagelpark of Watertorenpark in Overvecht, op de Veemarkt in Noordoost, het Joke Smitplein in Oost, Paardenveld in de Binnenstad, het Tolsteegplantsoen in Zuid, het Plantsoen Rooseveltlaan in Zuidwest, de Jan Wolkerssingel in Leidsche Rijn en het Burchplein in Vleuten-De Meern.

Inwoners mochten meedenken over de locaties waar de bomen geplant zouden worden. Op een plattegrond van Utrecht konden zij hun favoriete locaties aangeven. Meer dan 450 inwoners dachten mee, waaruit 150 naar voren kwamen.

Lees meer –> https://www.duic.nl/algemeen/locaties-van-tien-herinneringsbomen-ter-ere-van-900-jaar-utrecht-bekendgemaakt/?fbclid=IwAR1K6Rghu3KoCTtV4xZuiPC44Is1ONnpnkTLrUfzx9F27iRi5A2fsRTcicA

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.