20 april 2021
Uitgelicht

Linda Voortman Meer keuzevrijheid met de U-pas binnen het gezin

Utrecht wil het vanaf 1 juli 2021 mogelijk maken om de tegoeden van de U-pas voor alle kinderen uit hetzelfde gezin samen te voegen. Dit betekent meer mogelijkheden voor het gebruik van de U-pas. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een duurdere fiets of computer te kopen. De U-pas blijft op naam staan van het kind, maar het beschikbare tegoed kan gebruikt worden voor alle kinderen in het gezin. De gemeente hoopt dat inwoners op deze manier meer gebruik gaan maken van de U-pas.

Nu zijn er nog regels over de leeftijd en het maximale bedrag per type uitgave afgesproken. Zo kan er op dit moment bijvoorbeeld alleen een computer worden gekocht voor kinderen van 12 tot 17 jaar. Straks gelden dit soort regels niet meer. Ouders bepalen dan zelf voor welk kind ze wat willen betalen met het totale kindtegoed. In een gezin met kinderen onder de 12 jaar kan door de nieuwe regels ook voor deze kinderen een computer worden gekocht. Het wordt ook mogelijk om een goedkopere en een wat duurdere computer te kopen. Het voorstel ligt ter besluitvorming bij de gemeenteraad.

lees Meer –> https://www.utrecht.nl/nieuws/nieuwsbericht-gemeente-utrecht/meer-keuzevrijheid-met-de-u-pas-binnen-het-gezin/

Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *