5 juli 2022

Landelijk –> geen thuisbatterij subsidie

Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius: subsidie voor thuisbatterij ligt niet voor de hand

Een additionele stimulans voor de opslag van elektriciteit – zoals subsidie voor thuisbatterijen – ligt in Nederland vooralsnog niet voor de hand. Dat stelt staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius van Klimaat en Energie.

De staatssecretaris van Klimaat en Energie heeft na lange tijd een forse lijst met Kamervragen over de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen beantwoord. In haar antwoorden gaat Yeşilgöz-Zegerius ook in op de kansen die deze afbouw met zich meebrengt voor energieopslag.

Prikkel
De ChristenUnie had de staatssecretaris gevraagd hoe zij de decentrale opslag van elektriciteit wil stimuleren. ‘Had bij dit voorstel om de salderingsmogelijkheid af te gaan bouwen niet ook een voorstel moeten zitten wat kleinverbruikers stimuleert en subsidieert om zelfopgewekte stroom thuis of in de buurt op te gaan slaan dan wel om in de eigen buurt samen met netwerkbedrijven een ”smart grid” te gaan ontwikkelen?’, aldus de ChristenUnie.

Lees meer –> https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i24939/staatssecretaris-yesilgoez-zegerius-subsidie-voor-thuisbatterij-ligt-niet-voor-de-hand

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.