7 juli 2022

Kwetsbare buurten

Een bewonersplatform in de Staatsliedenbuurt: Hoe zit dat? Kan dat? Gaat dat wel lukken? Is het nodig? Wie wonen daar? Wat gaat daar de komende tijd gebeuren? Wie betreft het ? Hoe zullen mensen daarop  reageren? Zijn dit thema’s die als een rode draad door deze buurt zullen gaan?
Allemaal zeer belangrijke vragen als je wat wil doen en met name als je wilt dat wat je doet, er ook toe doet. Generaliserend gezegd hebben we het goed als wijk.  Dat kan gezegd worden maar ook wij zagen al in het begin van de Wijkraad geschiedenis dat we op een paar plekken inwoners hebben die kwetsbaarder waren dan de rest en hiervoor hebben we ons ingezet.

Deze aanpak wil niet zeggen dat de klus geklaard is. Sommige kwetsbare mensen kunnen dusdanig geholpen worden dat ze zelf een nieuwe vorm van leven ontdekken/leren waarmee ze zelf, ongehinderd het pad verder kunnen belopen. Anderen zullen dat punt niet bereiken en wij die het wel zelfstandig belopen kunnen zullen hen hiermee blijven helpen.

In 2017 heeft de Wijkraad Noordoost een volgende “BUURT AANPAK” fase aangepakt:

“We starten in april met een bewonersplatform, opererend vanuit Buurtcentrum De Leeuw, en bestaande uit ongeveer 8 tot 10 personen. Liefst zoveel mogelijk gespreid uit het gebied; oud- en nieuwbouw, mannen en vrouwen, jongeren en ouderen. Zij die zich hiervoor belangeloos willen inzetten.” Lees in de volgende link het begin van een bewoners platform Staatsliedenbuurt:

http://www.wijkraadnoordoost.nl/oproep-bewonersplatform-omgeving-lauwerechtstaatsliedenbuurt/

Daarmee is de klus natuurlijk nog steeds niet geklaard.

“Na een half jaar houdt onze opdracht via de Wijkraad Noordoost op. De deelnemers aan het Bewonersplatform hebben gesteld dat zij graag door willen met het Bewonersplatform…”
Lees wat de bewoners willen: http://www.thesocialfirm.nl/projecten.html

Recentelijk heb ik Christian Naethuys de twee trekkers van The Social Firm (opstarters van het bewonersplatform) mogen ontmoeten tijdens een gemeentelijke participatie conference. Indrukwekkend is mijn omschrijving van hen. Spontaan, sociaal, intelligent, betrokken, ach de superlatieven komen tekort, 2 super sociale power vrouwen  http://www.thesocialfirm.nl/

We raden u deze twee dames aan: ze staan graag voor u klaar en kunnen heel veel bereiken voor JULLIE bewoners.

Facebooktwitterpinterest