11 augustus 2022

In 2022 komt de innovatie in elektrische auto’s uit de VS – als het aan General Motors ligt

Marc seijlhouwer
MARC SEIJLHOUWER07 oktober 2021, 14:57

General Motors, het legendarische automerk uit Michigan, opent volgend jaar een onderzoekscentrum voor elektrische auto’s. In dit centrum moeten batterijen en andere techniek ontwikkeld worden die ervoor zorgt dat stekkerwagens straks 1.000 kilometer op één lading kunnen rijden.

GM Battery Research And Development 07

Er is veel onderzoek nodig om een batterij geschikt te maken voor een auto | Credit: GM

Het Wallace Center, vernoemd naar een van de pioniers op batterijgebied binnen General Motors (GM), moet de spil worden van de toekomst van het autobedrijf. Zowel op korte als lange termijn zullen ingenieurs nieuwe batterijen ontwikkelen die auto’s betaalbaarder en beter maken. Dat wil GM onder andere doen met een batterijtechniek die ze nu al hebben: ‘Ultium’. Dat zijn batterijen die je zowel verticaal als horizontaal bij elkaar kan leggen, wat de ontwerpers meer vrijheid geeft om de auto vorm te geven. Dat kan uitkomst bieden voor de wagens die GM wil bouwen. Zo kondigde het al een elektrische Hummer aan, de iconische benzine-slurper van vroeger.

Nieuwe technieken voor batterij

Maar voor de verdere toekomst moet het onderzoekscentrum echt grote dingen opleveren. GM gaat allerlei nieuwe batterijtechnieken onderzoeken om zo een auto te bouwen die 1.000 kilometer kan rijden op een volle batterij. Dat is aanzienlijk meer dan de gemiddelde elektrische auto nu kan (hoewel Tesla claimt in 2023 een Roadster op de markt te hebben die ook zo ver komt). GM kijkt naar dingen als lithium-metaalbatterijen (die anders zijn dan lithium-ionbatterijen), silicium- en solid-statebatterijen. Allemaal technieken die nog niet eerder grootschalig in auto’s zaten, bijvoorbeeld omdat ze te instabiel of te duur waren. GM gelooft dat deze technieken kunnen helpen om de elektrische auto in de toekomst beter te maken.

Lees meer: https://www.change.inc/mobiliteit/in-2022-komt-de-innovatie-in-elektrische-autos-uit-de-vs-als-het-aan-gm-ligt-37164?utm_medium=email&_hsmi=32085148&_hsenc=p2ANqtz-9fx2zf9rWvbtdxUwLAidHzSEktF5sL8BuYb_cTpqKedzxuCF9Gt3x9_3bOqGvJYpMP5t-T-aJzigOz9lDUe4pp6Vfo2g&utm_content=32085148&utm_source=hs_email

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.