1 juli 2022

Het gaat goed met de Veemarkt!

Bij de Wijkraad vergadering van 25-02 waren Leen de Wit en Karin Sam Sin-Vos aanwezig om ons volledig op de hoogte te brengen van alle ontwikkelingen op het Veemarkt terrein. Het lijkt zo rustig als je buiten kijkt, maar toch bruist het van de activiteiten! Nu nog even op kantoren achter bureaus, maar binnenkort ook buiten in het veld.

Er zijn al 8 van de 15 velden in ontwikkeling en het loopt prima met (potentiële) kopers. Bij de raad ligt op dit moment een voorstel om een aantal veranderingen aan het plan aan te brengen die zijn ingegeven door ontwikkelingen in de markt en bij de betrokken partijen. De verwachting is dat dit door zal gaan en dat het bestemmingsplan daarvoor aangepast zal gaan worden (meer woningen en een lager percentage sociale woningbouw). Men doet ook veel ervaring op met diverse vormen van opdrachtgeverschap waarbij participatie voorop staat. Leuk om die ervaringen te horen en de plannen vorm te zien krijgen.

In maart wordt de laatste hand gelegd aan de bruggen en daarna zal snel de Sartreweg afgemaakt worden. De tijdelijke moestuinen gaan binnenkort ook van start (op blok C) en vlak daarna gaan de blokken K+J buiten beginnen! Ook is de eerste vergunning voor blok E aangevraagd en zal er na de zomervakantie waarschijnlijk begonnen worden met blok G+H op het plateau. Door het enthousiasme liep de presentatie wat uit, maar we zijn helemaal bijgepraat. Het gaat een mooi stukje Utrecht worden!

Lees meer in de recent uitgegeven nieuwsbrief van de Veemarkt (je kunt je hierop abonneren).

Facebooktwitterpinterest