1 juli 2022

Groei Utrecht

Utrecht groeit van 350.000 in 2018 naar bijna 455.000 inwoners in 2040. Utrecht, stad van gezond stedelijk leven voor iedereen…..

Tot het jaar 2040 neemt het inwoneraantal naar verwachting met ongeveer 107.000 toe. In Utrecht zetten we de kans die de groei biedt in om op alle fronten een nog betere stad te worden. Utrecht als dé stad van ‘Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen’.

Utrecht is een van de meest aantrekkelijke steden van Nederland. Zo heeft Utrecht een prachtige historische binnenstad. Het vele groen en water in en om de stad draagt bij aan ontspanning dichtbij huis. Utrecht is een overzichtelijke stad met gevarieerde voorzieningen en voor ieder wat wils. Diversiteit, talent en saamhorigheid kenmerken de Utrechtse bevolking. In Utrecht zijn veel maatschappelijke partijen actief en is het aantal vrijwilligers ongekend hoog. De stad is het centrale trefpunt midden in het land en daarmee een ideale ontmoetingsplek. Dit alles maakt Utrecht volgens de EU dan ook tot één van de meest concurrerende regio’s van Europa. Utrechters, onderwijsinstellingen, bedrijven en gemeente zijn niet voor niets trots op hun stad!

Ik vind het erg leuk om in Utrecht te wonen eigenlijk. (…) Ik denk dat dat voor mij de charme van Utrecht is, dat er heel veel verschillende soorten mensen wonen. Ik zie als jongere veel andere jongeren en dat houdt de stad heel dynamisch. Er gebeurt veel. Je kunt veel mensen ontmoeten en het is gewoon heel open.

Bron uitspraak: Belevingsonderzoek Ferro Explore!


Foto: Bas van Hattum

Lees verder via de attachment Groei Stad

 

 

Facebooktwitterpinterest