5 juli 2022

Eerste in Nederland geregistreerde elektrisch vliegtuig

Vandaag onthulde minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen het eerste in Nederland geregistreerde elektrische vliegtuig. Het vliegtuigmodel heet pipistrel, kan een piloot en een bijrijder vervoeren en blijft maximaal 50 minuten in de lucht.

09-11-2020 12:45 | DOOR: EVA SEGAAR

“Elektrisch vliegen heeft nogal wat obstakels, maar dit is een fantastisch begin”, zegt directeur van het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) tijdens de presentatie van de pipistrel. Consultancybureau PwC investeerde in het vliegtuig om de ontwikkeling te versnellen en daarmee hopelijk de eigen doelstelling te behalen om CO2-neutraal te zijn in 2030. Het vliegtuig is in Slovenië ontwikkeld, NLR gaat het vliegtuig in Nederland vooral gebruiken voor experimenten.

Klik hier om meer te lezen : https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/stad-van-de-toekomst/35041/elektrisch-vliegtuig-nederland?q=%2Fstad-van-de-toekomst%2F35041%2Felektrisch-vliegtuig-nederland&utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=Daily+Focus+10+November

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.