25 september 2022

Een camper met zonnepanelen kan zonder laadpaal naar Spanje rijden

Studenten van Solar Team Eindhoven presenteerden afgelopen vrijdag hun nieuwste innovatie: een camper die puur op zonne-energie kan rijden én stroom levert voor alle gemakken in het voertuig. Met uitklapdak om bij stilstand nog meer energie op te wekken. Over een week vertrekt hij naar Spanje.
2021 Stella Vita 11

De Stella Vita elektrische camper kan met volle batterij en veel zon 730 kilometer rijden | Credit: Bart van Overbeeke

De bouwers van de Stella Vita, de nieuwste vrucht van het Solar Team, spreken liever niet van een camper. Ze noemen het een rijdend huis, dat van alle gemakken is voorzien. Als het dak omhoog staat (dat gaat op dezelfde manier als bij de klassieke Volkswagen-camperbusjes) vouwt het ook uit, wat in totaal 17,5 vierkante meter zonnepaneel oplevert.

Daarmee wekt de auto volgens de makers genoeg stroom op om niet alleen te kunnen rijden, maar ook een kookplaat, koffiezetapparaat en andere elektrische apparaten aan te sturen. “We kwamen op het idee van een rijdend huis met zonnepanelen nadat we het maximale hadden bereikt bij de gezinsauto”, vertelt PR-manager Tijn ter Horst. “De laatste was zo efficiënt dat hij meer stroom opwekte dan nodig was om te rijden. Wij dachten: waar kunnen we die elektriciteit dan voor gebruiken?” Zo werk de Stella Vita geboren.

Lees meer: https://www.change.inc/mobiliteit/een-camper-met-zonnepanelen-kan-zonder-laadpaal-naar-spanje-rijden-37082?utm_medium=email&_hsmi=25003757&_hsenc=p2ANqtz-9WnGjlo1oI3PaESpOnoAg4-bHLOQ3H-MkxfHTZtQhrVUwF2aW78Pu54Q-HWGpdLiByUIGRR54DflWNWtquKTdLCFyvWA&utm_content=25003757&utm_source=hs_email

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.