25 september 2022

Debat De Gaard

D66 en GroenLinks tegen buurt gedragen oplossingen!!!!

Verslag voortgang de Gaard

Op 27 januari werd het debat gevoerd over het omdraaien van de rijrichting bij de Valetonlaan. Dit debat werd voorafgegaan door een RIB (raadsinformatiebijeenkomst) en een commissiedebat over de verkeersoverlast bij de Gaard.

Aan dit debat is het nodige voorafgegaan. De bewoners van Tuindorp Oost hebben met lede ogen moeten aanzien dat er een mooi winkelcentrum in hun achtertuin is gekomen en hoe hun wijk van een van de mooiste groene wijken in Utrecht veranderd is in een parkeerterrein en hoe er geracet word door de wijk.

Het ergste is dat het allemaal niet nodig was, als er goed gekeken was naar de bouw van het winkelcentrum en het eerste participatieproces goed en zuiver was doorlopen. Dan had de vrachtwagen laad en los sluis van AH goed gezeten en was de Valetonlaan niet direct aangesloten op de Eykmanlaan. Hier moest de expeditie route van AH langs doordat de bocht van de Sartreweg naar de Kapteynlaan te krap is aangelegd. Daar zijn toen afspraken over gemaakt. Inmiddels is gebleken dat de chauffeurs niet zo willen rijden en het fysiek ook niet mogelijk is. Het is dus volkomen onnodig dat deze richting gehandhaafd blijft en dat er 2000 auto’s dagelijks in de wijk ten zuiden aan de Gaard worden geleid.

lees meer: zie bijlage  –> De Gaard Debat 27.01.2022

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.