5 juli 2022

De kracht van een buurtcomité

De kracht van een buurtcomité, vereniging werkgroep, etc 

Met het veranderen van de Wijkraad naar een Wijkplatform, wordt de rol van de buurtcomités groter. Het is daarom belangrijk dat elke buurt een buurtcomité heeft. Heeft uw buurt nog geen buurtcomité, maar zou u wel willen deelnemen aan een buurtcomité en/of deze willen helpen opstarten in uw buurt? Dan kan de gemeente u daarbij op weg helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. info@wijkplatformnoordoost.nl

 

Alexander Numankade en Jan van Galenstraat naar 30 km/uur

Verkeersgroep Alexander Numankade en de Wijkplatform Noordoost hebben een reactie van het College van Burgemeester en Wethouders ontvangen op ons verzoek om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de Alexander Numankade en Jan van Galenstraat te verbeteren.

Als onderdeel van de snelfietsroute van Utrecht naar Amersfoort zal de Jan van Galenstraat een 30 km/u zone worden. Op woensdag 12 februari is hiervoor een bewonersavond georganiseerd.

Het college wil ook in de Alexander Numankade een 30km/u zone mogelijk maken. Zij werken nu aan het opstellen van een plan voor de nieuwe inrichting van de weg. Zij verwachten dat de Alexander Numankade in 2021 wordt ingericht als een 30 km/u zone.

De straten worden na de rioolwerkzaamheden eerst tijdelijk ingericht om vervolgens een jaar later definitief te worden ingericht, in verband met het inklinken van de bodem.

Tijdens deze tijdelijke inrichting zal het college ook al rekening houden met de inrichting naar 30 km/u en waar mogelijk al snelheidsremmende maatregelen aanbrengen.

Binnenkort zal er ook een participatietraject voor de Alexander Numankade gestart worden.

 

– zie het verzoek – petitie [link toevoegen]  https://wijkplatformnoordoost.nl/verzoek-alexander-numankade/

– zie reactie College – [link toevoegen] https://wijkplatformnoordoost.nl/brief-reactie-college-op-petitie-alexander-numankade-sep-2019/

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.