7 juli 2022

De Gaard – update week 9

Beste ondernemers, bewoners en omwonenden,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten.

Vanaf week 9 (vanaf 24 februari a.s.)

BOUWWERKZAAMHEDEN:

–      De nog 4 ontbrekende ruiten van de luifel komen in week 13.

–      Begin komende week wordt de vloer dichtgestort waar de nutsinvoeren zijn gemaakt aan de zijdevan de Obbinklaan.

–      De bouw van de winkels in het zuidelijk deel loopt door met o.a. aanbrengen kabelgoten, bouwen van wanden en installatiewerk.

–      Volgende week vrijdag wordt de trap en leuning geplaatst van de loopbrug op het dek (buiten de passage). Bij de loopbrug wordt dan alleen nog het zetwerk geplaatst.

–      Volgende week vrijdag worden de luchtgordijnen in de passage gewrapt.

–      Komende woensdag worden een aantal gaten geboord in het zuidelijk deel voor kabels/leidingen.

 

WINKELIERS:

–      Vanaf komende week wordt het zetwerk in de passage voorzien d.m.v. hoogwerkers.

–      Rond 28 februari is het brandwerend dichten van de sparingen/openingen in de nieuwe kelder voor Foto Romp gereed.

–      Tot en met circa 4 maart wordt er ter plaatse van de nieuwe zijgevel van Primera gemetseld.

–      Kruidvat start op 2 maart a.s. met de afbouw van haar winkel.

 

BEWONERS VALETONLAAN – OBBINKLAAN:

–      In de periode 17 t/m 28 februari brengt de aannemer de nieuwe brandwerende entreepuien en deuren aan. Dit wordt per portiek gedaan, zodat aan het eind van de dag de nieuwe pui/deur weer voorzien is.

–      Het afwerken van de binnenzijde van de entreehuisjes zal de aannemer komende weken meenemen.

–      De werkzaamheden t.a.v. de schoorsteen op de kopse zijde van het bestaande appartementengebouw van de Valetonlaan worden naar verwachting in week 14 uitgevoerd. Hierover volgt nader bericht.

–      Vanwege het vochtige weer zal het stucwerk van de entreehuisjes op het parkeerdek in februari/maart opnieuw ingepland worden.

–      Het mos-sedum aan de kant van de 7 nieuwe appartementen en de hoek richting de nieuwe appartementen boven de bakker wordt binnen komende week voorzien. Vanwege de werkzaamheden van eigenaresse aan de kant van de bestaande appartementen is het aanbrengen van mos-sedum hier nog niet mogelijk.

–      De aannemer/installateur zal medio maart de gewijzigde armaturen monteren op het parkeerdek met als doel dit eind maart gereed te hebben. Het parkeerdek wordt eind maart opengesteld voor gebruik van de nieuwe entree voor de bewoners en het parkeren. Over het verkrijgen van sleutels/zenders volgt nader bericht.

 

OPENBAAR GEBIED – INFRA:

–      Vrijdag jl. is het parkeerterrein bij de kerk weer opengesteld en is het deel van het openbaar gebiedtegenover Buurten en de bakker gereed. Op een later moment moeten nog ‘noppen’ worden voorzien ter aanduiding van de parkeervakken. Hiervoor wordt op een later moment tijdelijk (gedeeltelijk) dit deel afgezet.

–      Komende week wordt het speeltoestel gekeurd. In maart zal de feestelijke opening plaatsvinden. De aankondiging hiervan volgt.

–      De nutsbedrijven komen op maandag 2 maart voor de aanleg van het zuidelijk winkeldeel. Zij werken in de week van 2 maart in het trottoir aan de zijde van het winkelcentrum.

–      In de week van 16 maart a.s. gaat het nutsbedrijf de nutsinvoeren maken bij de nieuwe Primera en wordt de riolering aangesloten.

–      Rond 2-4 maart is het stukje opslag van de aannemer aan de Obbinklaan verwijderd i.v.m. de infrawerkzaamheden.

–      Binnenkort wordt de LED-lijn aangebracht langs het looppad van de passage richting het parkeerterrein bij de Lamerisflat.

–      Na overleg met de gemeente wordt er een aanpassing gemaakt in het plan van de openbare inrichting; hierdoor komt er een doorsteekje aan de overzijde van het zebrapad bij de Kapteynlaan. Zodra hier de werkzaamheden t.b.v. de LED-lijn zijn uitgevoerd, wordt dit voorzien.

–      Het oranje deel hieronder is deels is al gedeeltelijk in uitvoering en is in de week van 16 maart gereed.

–      Het groene deel op de tekening gaat per 2 maart a.s. in uitvoering en is medio april gereed. Tijdens de uitvoering blijven de toegangen tot de appartementen en de winkels aan de Obbinklaan bereikbaar via kunststof rijplaten.

–      Op 30 maart a.s. gaat het rode deel van de onderstaande plattegrond in uitvoering. Tijdens deze werkzaamheden blijft de Valetonlaan langs het water open en rijdt men via een stukje puinbaan richting de Cohenlaan. De rijweg Obbinklaan is op dat moment gestremd i.v.m. de werkzaamheden. Het trottoir langs de woningen blijft wel bereikbaar. De toegang van het winkelcentrum tegenover AH blijft zo lang mogelijk via kunststof rijplaten bereikbaar gedurende deze werkzaamheden vanaf de Valetonlaan.

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.