5 juli 2022

De Gaard – update week 13

Beste ondernemers, bewoners en omwonenden,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten.

Helaas is dit ook afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het corona virus.

Vanaf week 13 (vanaf 23 maart a.s.)

BOUWWERKZAAMHEDEN:

–      De nog 4 ontbrekende ruiten van de luifel komen in week van 13 april a.s., omdat er t.p.v. de slager een aanpassing wordt gedaan voor het afwateren waarna het glas kan worden geplaatst.

–      De bouw van de winkels in het zuidelijk deel loopt door met o.a. aanbrengen kabelgoten, bouwen van wanden, voorzien van brandwerende afwerkingen, isoleren en installatiewerk.

–      Vanaf 23 maart a.s. is de aannemer op diverse plekken bezig met afhandeling van restpunten/nalopen van punten.

–      Op diverse plekken is de aannemer komende tijd bezig met het aanbrengen van de laatste steen strips.

–      Komende 2 weken wordt er gewerkt aan de loopbrug; zowel buiten de passage als in de passage.

–      Vanaf komende week zijn er werkzaamheden in de corridor zoals het plaatsen van het kozijn van de laatste winkel en het dichten van de ventilatieopening van de voormalige stookruimte.

–      Dinsdag en woensdag a.s. worden materialen van het dak van het zuidelijk deel afgevoerd.

–      De komende 2 weken wordt er volop gemonteerd voor het camerasysteem dat spoedig hierna in werking wordt gesteld.

 

WINKELIERS:

–      Deze week is de nuts ingevoerd bij de nieuwe Primera en zijn de puien geplaatst. Komende week vinden hier nog enkele werkzaamheden plaats.Vanaf eind maart start Primera met het afbouwen van haar nieuwe winkel.

–      Er is een proef opgezet om het ‘uitboeien’ van de gevel tegen te gaan. Zodra vastgesteld kan worden dat dit werkt, wordt dit op andere plekken (o.a. boven de puien) voorzien.

–      Op maandagochtend 6 april a.s. wordt vanaf 7 uur per schuifdeur van de passage een half uur gewerkt. Tijdens die werkzaamheden is de betreffende schuifdeur/kant van de passage circa 30 minuten dicht.

 

BEWONERS VALETONLAAN – OBBINKLAAN:

–      Komende week wordt het stucwerk van de entreehuisjes uitgevoerd en het aftimmeren van de entreehuisjes.

–      In de week van 30 maart a.s. wordt de verlichting van de entreehuisjes op het parkeerdek voorzien.

–      Komende week wordt de lage verlichting op het parkeerdek gemonteerd. Helaas hebben de 3 hoge lantaarnpalen vertraging in de levering vanwege het coronavirus. Zodra de lage verlichting is gemonteerd, wordt bekeken of dit afdoende is om het parkeerdek open te stellen of dat er tijdelijke maatregelen nodig zijn. Het is de bedoeling dat de bewoners en personeel van de winkels in de week van 30 maart a.s. de afstandsbediening/sleutels ontvangen en het parkeerdek in gebruik kan worden genomen en de bewoners van de bestaande 32 appartementen via het parkeerdek naar de woning kunnen lopen. Voor het uitreiken van de zenders/sleutels wordt u benaderd.

–      Begin april worden de leuningen bij de trapjes van de entreehuisjes geplaatst.

–      De werkzaamheden t.a.v. de schoorsteen op de kopse zijde van het bestaande appartementengebouw van de Valetonlaan worden in de week van 13 april uitgevoerd. Hierover volgt nader bericht.

 

OPENBAAR GEBIED – INFRA:

–      Maandag a.s. gaat de schutting weg aan de zijkant van de nieuwe Primera. Het groene deel vanaf de ABN Amro pinautomaat tot net voor de schuifdeuren wordt dan in de bouwhekken gezet (zie de tekening hieronder), zodat de infra-aannemer hier alvast start en de rijbaan van de Obbinklaan dan nog in gebruik is. De toegang van het winkelcentrum tegenover AH blijft zo lang mogelijk via de Valetonlaan middsels kunststof rijplaten bereikbaar gedurende deze werkzaamheden. Er zal een bord worden gezet t.h.v. de Eykmanlaan/Valetonlaan aan de waterzijde dat de winkels bereikbaar blijven voor voetgangers via deze rijplaten.

Op maandag 30 maart a.s. zal het winkelcentrum tegenover AH vanaf de middag weer bereikbaar zijn. In de ochtend wordt dan namelijk het deel voor de entree van het winkelcentrum ontgraven, aangevuld met de nieuwe opbouw en voorzien van kunststof rijplaten om de bereikbaarheid te houden. Komende week loopt u hier nog via de huidige verharding.

–      Komende week is de rijbaan van de Obbinklaan nog open, maar vanaf 30 maart a.s. is deze tijdelijk afgesloten voor de aanleg van de nieuwe rijbaan (dit is het rode deel in de onderstaande tekening).

Tijdens deze werkzaamheden blijft de Valetonlaan langs het water open en rijdt men via een stukje puinbaan richting de Cohenlaan. Het trottoir langs de woningen blijft wel bereikbaar.

–      De nutsbedrijven zijn volop bezig met het afmonteren in het zuidelijk deel.

–      Na overleg met de gemeente wordt er een aanpassing gemaakt in het plan van de openbare inrichting; hierdoor komt er een doorsteekje aan de overzijde van het zebrapad bij de Kapteynlaan. Zodra hier de werkzaamheden t.b.v. de LED-lijn zijn uitgevoerd, wordt dit voorzien.

–      Tijdens de werkzaamheden van de rijweg aan de Obbinklaan en de bussluis (zie hieronder het gele deel) zal de bus tijdelijk worden omgeleid. Hierover volgt meer informatie.

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.