7 juli 2022

De derde helft bij Hercules

Samenkomen is het belangrijkste aspect van De Derde Helft, waarbij de gezelligheid rond de sjoelbak, het biljart, de kaarttafel of de eettafel bijna vanzelf de boventoon voert  Rond de middag sluiten we af met een gezamenlijke lunch. De komende weken in juli en augustus is elke week thema waar we extra aandacht aan geven, naast de doorlopende activiteiten. Meer informatie kunt u vinden in de nieuwsbrief van Hercules

Woensdag 24 juli – Zingeving en Mindfulness
Aanstaande staan de deuren van het Hercules-paviljoen vanaf 10.00 uur weer open voor buurtbewoners. Het thema is dit keer zingeving en mindfulness, waarbij liefhebbers de mogelijkheid hebben een korte mindfulness-wandeling te maken onder deskundige begeleiding. Ook zal er iemand van ‘Zin in Utrecht’ aanwezig zijn om het ‘Koffiepraatje’ (mini-lezing) te verzorgen. Zin in Utrecht biedt ondersteuning aan inwoners van Utrecht op het terrein van zingeving, levensvragen en spiritualiteit.

Woensdag 31 juli – Duurzaamheid
De vierde bijeenkomst staat op 31 juli in het teken van duurzaamheid.  Het Koffiepraatje komt voor rekening van professor Michiel van den Broeke van de Universiteit van Utrecht. Hij is hoogleraar polaire meteorologie en is de afgelopen jaren regelmatig in het nieuws geweest als het ging om het begrip ‘global warming’, de opwarming van de aarde. Hij heeft zijn presentatie heel toepasselijk de titel meegegeven ‘Klimaatverandering en zeespiegelstijging’. Zijn boeiende presentatie begint rond 10.15 uur.

LET OP: Vanaf augustus op vrijdagochtend!
Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de faciliteiten van USV Hercules op woensdag verhuist ‘Een bakkie doen bij Hercules’ per augustus naar vrijdagochtend. De ervaringen en reacties van de ouderen die een bakkie komen doen bij Hercules bepalen hoe het programma van De Derde Helft er dan uit gaat zien. Op basis van wensen en verzoeken van de bezoekers wordt het aanbod van activiteiten op maat gemaakt.  Zo wordt er al gewerkt aan een mogelijkheid bezoekers op te halen en weer thuis te brengen.

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.