5 juli 2022

Confy, voor een beter milieu (efficiënte pakketbezorging)

Recent onderzoek van onderzoeksbureau TNO heeft aangetoond dat bestelbusjes maar liefst zes maal meer stikstofoxide uitstoten dan werd aangenomen. Wij hebben een app bedacht die dit probleem meteen aanpakt door te beginnen bij jouw leefomgeving. Een bijkomend voordeel is dat je niet langer uren thuis hoeft te wachten op een pakketje dat bij je bezorgd wordt.

Wat is Confy?
Confy is de naam van een door de Gemeente Utrecht ondersteund initiatief dat gelanceerd wordt om pakketbezorging voor iedereen makkelijker te maken en het aantal bezorgbusjes op de weg terug te dringen. In de app geef je precies aan wanneer jij je pakketje kunt ontvangen. Dit kan geheel automatisch door je gps-locatie te delen. Wil je dit niet, dan kun je dat ook handmatig aangeven. Via Confy komt je bezorger automatisch bij iemand anders in je netwerk terecht om jouw pakketje voor jou te ontvangen als jij dit niet kunt. Dit kan een buur of een goede vriend zijn, of dat gezellige groentezaakje op de hoek.

Schoner, groener, beter.
Behalve de benoemde tijdwinst voor jou omdat het pakketje altijd wordt afgeleverd, is er ook tijdwinst voor de bezorger. De bezorger wordt direct naar een open deur geleid waardoor hij sneller en efficiënter door de wijk beweegt. De grote bestelbussen hoeven nu minder heen en weer te rijden door de wijk, wat minder uitlaatgassen betekent en dus een schonere lucht in de buurt. Je pakketje ophalen bij de buren kan weer een goede reden zijn om eens fijn te praten. Kortom, de wijk wordt een heel stuk schoner en nog gezelliger. Dat is wat we met Confy willen bereiken.

Pilot.
Op 19 september starten we met ondersteuning van de Gemeente Utrecht een pilot in Wittevrouwen. Wij vragen je om de app te installeren en te gaan gebruiken. Gebruiksvriendelijkheid staat centraal, wat de belangrijkste reden is om samen een pilot uit te voeren. Als je graag mee wilt werken aan een schoner milieu en een gezellige buurt, kun je als je in Wittevrouwen woont de Confy app vanaf 19 september helemaal gratis op je telefoon zetten. Wanneer je dan iets online bestelt kun je met Confy precies aangeven wanneer je pakketjes kunt ontvangen. Wil of kun je geen pakketjes ontvangen, dan wordt de bezorger direct doorverwezen naar iemand in je netwerk.

Wie zijn wij?
Ons kleine team bestaat uit een mix van bekende namen uit de retail en enthousiaste jonge ondernemers. We komen zelf uit de buurt van Utrecht en op deze manier proberen we de kwaliteit van het leven in en rond Utrecht beter te maken. We kunnen het echter niet alleen, daarom brengen we Confy nu eerst naar Wittevrouwen en daarna in Voordorp voor een uitgebreide pilot in een living lab ondersteund door de Gemeente Utrecht. Vervolgens gaan we voor heel Utrecht.

Als jij samen met ons wil werken aan een gezellige en schone leefomgeving volg ons dan ook op Twitter, Facebook en onze website:

https://twitter.com/myconfy
https://www.facebook.com/myconfy/?fref=ts
https://www.myconfy.com/

 

Facebooktwitterpinterest