5 juli 2022

COMMUNICATIE TOOLKIT Tegelwippen Utrecht

Beste Mensen,

Wat gaat het al hard met het tegels wippen in Utrecht. Er zijn al ruim 2000 tegels gewipt en er is volop aandacht voor het NK Tegelwippen. Heb je het filmpje al gezien en gedeeld?

NK Tegelwippen thema: Geveltuinen
In mei inspireren we Utrechters met het thema ‘Geveltuinen’. Op de website komen blogs te staan met tips hoe je zelf een geveltuin kan aanleggen, maar ook hoe je het initiatevenfonds van de gemeente kan aanschrijven voor een geveltuin bij bijvoorbeeld het appartementencomplex waar je woont. Daarbij geven we 5 plantentips voor in de geveltuin. Zo wordt het extra makkelijk gemaakt om die tegel te wippen!

Deel de content op je social media kanalen of noem het in je nieuwsbrief.

Heb je zelf nog leuke ideeën, acties of nieuwtjes rondom tegels wippen en/of de thema’s? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar charlotte@duurzameweek.nl.

Namens Gemeente Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Duurzame Week sturen wij je deze mail. Wij hebben de handen ineen geslagen om zo veel mogelijk bewoners van Utrecht te bereiken en te motiveren om hun tegels te gaan wippen. Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen hebben, mail dan gerust naar charlotte@duurzameweek.nl  

COMMUNICATIE TOOLKIT
Tegelwippen Utrecht
Laatste nieuws over het NK Tegelwippen
In 5 stappen naar jouw geveltuintje
DW-er Annemarie van de Duurzame Week schreef een blog over hoe jij in 5 stappen je geveltuin aanlegt. Boordevol goede tips en info over of jouw gevel geschikt is, het aanschrijven van het initiatievenfonds en de verzorging.
5 x planten voor in je geveltuin
In samenwerking met stadsoase Steck schreven we een blog met 5 plantentips voor in je geveltuin. Deel deze blog op je social media of in je nieuwsbrief. De foto’s kun je terugvinden in de communicatietoolkit op de Google Drive. Tag je (naast @duurzameweek) ook @steckutrecht als je de foto’s deelt?
Check je tuinlabel en maak kans op een tuinbon t.w.v. €25,-
De actie waarbij je een tuinbon kan winnen t.w.v. €25,- loopt nog tot en met 31 mei. Bereken eerst je tuinlabel op klimaatklaar.nl en zie hoe goed jouw tuin al scoort. Je krijgt direct handige tips over hoe je jouw label kunt verbeteren. Elke 25e deelnemer wint!
NK Tegelwippen Utrecht in Nature Today
Onze partner Atlas Leefomgeving plaatste een artikel over het NK Tegelwippen in Nature Today. Atlas Leefomgeving wil ook een ervaringsvideo maken. Ken of ben jij iemand die binnenkort tegels gaat wippen? Stuur een bericht naar charlotte@duurzameweek.nl
Hoe doe je mee met het NK Tegelwippen?

Yes, het NK Tegelwippen is van start, maar hoe werkt het nou eigenlijk? Meedoen aan het NK Tegelwippen werkt als volgt:

Stap 1: Ga naar duurzameweek.nl/nk-tegelwippen en laat je inspireren door de opties. Meer groen in je geveltuin, achtertuin, voortuin; het kan allemaal.

Stap 2: Wip je tegel en vervang deze met groen!

Stap 3: Meld je tegel(s) aan bij het NK Tegelwippen zodat deze bij de score van de gemeente Utrecht geteld wordt. We maken dan kans op de Gouden Tegel en natuurlijk de titel ‘Winnaar NK Tegelwippen 2021’. Daarnaast maak jij kans om ‘Tegelwipper van de maand’ te worden! Aanmelden als bewoner kan hier vanaf 30 maart.

Stap 4: Geen idee wat je met die gewipte tegels moet? Geen probleem! Laat ze ophalen door de gemeente Utrecht. Meld hier je tegel(s) aan.

Meld hier je tegels aan bij het NK Tegelwippen
Meld je hier aan om je gewipte tegels te laten ophalen
NK Tegelwippen communicatietoolkit
Deel het NK Tegelwippen in jouw netwerk!
In de communicatiekit vind je:

  • Een aankondigingsbericht voor in jouw nieuwsbrief
  • Flyers & posters
  • E-mail banner
  • Logo’s
  • Social media posts en stories
  • Video’s

De thema’s zijn als volgt:
April: De maand van de watervriendelijke tuin
Mei: Geveltuintjes
Juni: Een bloemrijke tuin
Juli: Een hittebestendige tuin
Augustus: Op vakantie in je eigen tuin: Tuinesië!
September: Samen aan de slag in je tuin

Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen hebben, mail dan gerust naar charlotte@duurzameweek.nl

Aankondigingsbericht
Via de onderstaande knop vind je een aankondigingsbericht dat je kunt gebruiken voor je nieuwsbrief of een persbericht om door te sturen naar de (lokale) media.
Aankondigingsbericht
Flyers en posters
Wil jij laten zien dat jouw organisatie meedoet met het NK Tegelwippen? Deel dan de flyer op jouw Facebook pagina, LinkedIn of Twitter. Uiteraard kun je de flyer en/of poster ook afdrukken om uit te delen of om op te hangen.
Flyers
Posters
E-mail banner
Ga je een nieuwsbrief versturen over het NK Tegelwippen? Via de button vindt je onze e-mail banner. Deze banner kun je laten linken naar deze pagina: duurzameweek.nl/nk-tegelwippen
E-mail banner
Logo’s
De logo’s van het NK Tegelwippen, Duurzame Week, Gemeente Utrecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden kun je downloaden via onderstaande link.
Logo’s
Social media posts en stories
Hashtags en taggen
Ga je enthousiast delen dat je volgers ook mee kunnen gaan doen aan het NK Tegelwippen? Gebruik dan de volgende hashtags:
#nktegelwippen
#nktegelwippenutrecht
#nktegelwippen030
#greenupyourlife
#duurzameweek
#gemeenteutrecht
#hdsr_waterschap
#tegelwippen
#klimaatklaar
#geveltuinenHet zou helemaal fantastisch zijn als je ook @duurzameweek tagt in je social berichten. Zo zien wij ze ook en kunnen wij ze ook delen in onze stories voor nog meer bereik en interactie.Instagram link in bio
Zet de url van de website in je biografie en verwijs ernaar in je berichten.Content per social media kanaal
Vind hieronder per kanaal berichten en afbeeldingen die het jou gemakkelijk maken om te laten weten dat je meedoet!
Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter
Stories
Video’s
Maak je volgers enthousiast met deze leuke video’s over het vergroenen van je tuin en het NK Tegelwippen.
Video’s
Vragen of opmerkingen?
Heb je nog vragen, opmerkingen of leuke ideeën? Stuur een e-mail naar charlotte@duurzameweek.nl.

 

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.