11 augustus 2022

Birgit Dekkers van Rival Foods: “Wij hebben eigenlijk een wetenschappelijke uitvinding doorontwikkeld zodat het commercieel kan worden toegepast”

Eva segaar
EVA SEGAAR05 november 2021, 11:21

Birgit Dekkers behaalde haar PhD met het ontwikkelen van een proces waarbij je eiwitten kunt structureren, om zo vleesvervangers te maken die bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn. Het bleek de basis voor Rival Foods, dat Dekkers in 2019 samen met Ernst Breel oprichtte, met als missie de beste vleesvervanger te maken van plantaardige producten en wereldwijd te verkopen.

EO6 A8882n2

De vleesvervanger van Rival Foods is bijna niet van echt te onderscheiden | Credit: Rival Foods

Wat is je visie op een duurzame toekomst?

“De duurzame toekomst kent een aantal grote uitdagingen waar we met de maatschappij aan moeten werken. Denk aan de energie- en de voedseltransitie. Die laatste spitst zich toe op de vraag hoe we op een duurzame manier de groeiende wereldbevolking kunnen voeden, zonder dat de aarde daar onder lijdt. Daarvoor moet de mens van voornamelijk dierlijke eiwitten weer terug naar meer plantaardig, zoals vroeger. We hebben de grote hoeveelheid dierlijke eiwitten die wij nu uit vlees halen helemaal niet nodig, en bovendien is het onhoudbaar om zoveel vlees te produceren voor het klimaat, mens en dier. Daarnaast is veel vlees eten niet per se gezond – om nog maar te spreken over het dierenwelzijn.

Lees meer: https://www.change.inc/agri-food/birgit-dekkers-van-rival-foods-wij-hebben-eigenlijk-een-wetenschappelijke-uitvinding-doorontwikkeld-zodat-het-commercieel-kan-worden-toegepast-37305?utm_medium=email&_hsmi=40935443&_hsenc=p2ANqtz-9HD566cElDLxBWCsmnaAPIYukRTsv4hIAB2y9bm16vCB6oS0OUljzPDMrvzrichLbWkbdwsB9wpMhtXU3Tu7ByA8UBVg&utm_content=40935443&utm_source=hs_email

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.