5 juli 2022

Bijna 1,2 miljoen burgers willen Europese Bossenwet om wereldwijde ontbossing te stoppen

18-DEC-2020 – Meer dan een miljoen (1.193.652) Europeanen, waaronder veel Nederlanders, roepen de EU op om te zorgen voor een ambitieuze Bossenwet, waardoor alleen nog ontbossingsvrije producten op de Europese markt zijn toegestaan. Niet eerder hebben zo veel burgers zich tijdens een zogenoemde publieksconsultatie van de Europese Commissie uitgesproken over een natuurthema.
Samen zijn de EU-lidstaten verantwoordelijk voor ruim een derde van de wereldwijde import van producten waarvoor ontbost is. De Europese Commissie werkt aan wetgeving die bossen en andere natuur wereldwijd hiertegen moet beschermen.

De afgelopen maanden hebben meer dan 160 natuur- en mensenrechtenorganisaties in Europa zich met de campagne #Together4Forests hard gemaakt voor een krachtige wet. Deze coalitie noemt een Europese Bossenwet een unieke kans om de betrokkenheid van Europa bij wereldwijde ontbossing te stoppen.

Tekst: Wereld Natuur Fonds
Foto: Alain Compost, WWF

Lees meer –> https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=user-mailing&msg=27084

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.