25 september 2022

Bekijk per wijk hoeveel daken zonnepanelen hebben in 2021

ENERGIE Zonne-energie

In Utrecht maken we samen de overstap naar schone energie. Zonne-energie is daar een belangrijke vorm van. Daarom willen we zoveel mogelijk daken benutten met zonnepanelen en ruimte maken voor de ontwikkeling van zonnevelden. Zo werken we aan een prettige en gezonde stad voor iedereen.

Wilt u zelf ook zonnepanelen?

We helpen u graag op weg. Kijk wat u kunt doen in uw huis of bedrijf.

Doel en aanpak voor meer zonne-energie

Op dit moment liggen er op 24% van de Utrechtse daken zonnepanelen. Met bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties zetten we ons in om zoveel mogelijk daken te gebruiken voor zonnepanelen. Hoe we dat aanpakken, leest u in de Zon op Dak-aanpak ‘Meer daken met zonnepanelen, hoe doen we dat?’ (pdf, 1,7 MB).

Zonne-energie aantrekkelijk maken

We zetten verschillende hulpmiddelen in om zonnepanelen aantrekkelijk te maken.

In het kort:

  • we informeren bewoners en bedrijven over de kansen van zonnepanelen.
  • we ondersteunen initiatieven via onze regeling voor collectieve zonne-energieprojecten.
  • we maken het ondernemers zo makkelijk mogelijk om te kiezen voor zonnepanelen. We helpen bedrijven met het regelen en kopen van zonnepanelen. Dit doen we samen met de partners van het zonnepact. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen van bedrijventerreinen, ondernemersvertegenwoordigingen, adviseurs en banken. Met het zonnepact zetten we ons in voor meer zonne-energie bij bedrijven.
  • we vragen woningcorporaties, vastgoedeigenaren, ondernemers en vertegenwoordigers van Utrechtse bedrijven zich te verbinden aan de doelstelling ‘20% zon op dak in 2025’.

Als gemeente geven we geen subsidie voor zonne-installaties. Daarvoor kunt u terecht bij de Rijksoverheid. Lees meer over subsidie voor bedrijven en subsidie voor inwoners.

Lees Meer –> https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/duurzame-stad/energie/wonen-en-energie/zonne-energie/?utm_campaign=NU_43&utm_medium=Nieuwsbrief&utm_source=Nieuwsbrief%20Utrecht

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.