In Scandinavië ontwikkelde zonnecellen – met nieuwe geavanceerde technologie

Zonnecellen van de toekomst. Licht, veilig en flexibel. Veiligheid en prestaties: gemaakt van gerecyclede materialen en 100% herbruikbaar

Zonnecellen van de toekomst. Licht, veilig en flexibel. Veiligheid en prestaties: gemaakt van gerecyclede materialen en 100% herbruikbaar

🇳🇱. De unieke CIGS-technologie is speciaal gemaakt voor voertuigen.  CIGS absorbeert alle kleuren van het licht en produceert op het dak van een voertuig ongeveer 40% meer energie dan andere zonneceltechnologieën op vergelijkbare locaties.

Bovendien zijn deze zonnecellen niet schaduwgevoelig. Er gaat geen energie verloren als de zonnecellen bijvoorbeeld gedeeltelijk worden afgedekt met ladders die op het dak zijn bevestigd.

De technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor het Amerikaanse ministerie van Defensie en NASA, en is bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden en invloeden van buitenaf.

CIGS-zonnecellen bestaan uit 4 componenten: koper, indium, gallium en selenide. Het koper is afkomstig uit afvalkabels en het indium en gallium uit afgedankte flatscreen-tv’s. Het selenide wordt gewonnen uit geraffineerd kwartszand.

We vinden het erg belangrijk om bijna uitsluitend gerecyclede materialen te gebruiken; er wordt niets gedolven. Ons standpunt ten aanzien van gerecyclede materialen heeft ertoe geleid dat we nu uit een afgedankt iPhone-scherm ontelbare vierkante meters zonnecellen kunnen produceren.

Dankzij de unieke methode waarbij componenten op een zeer dunne roestvrijstalen plaat worden verbrand, zijn onze zonnecellen extreem flexibel. De werkelijke actieve laag is 2 µ ( 2 duizendste millimeter) dik.

Lees meer: https://mipv.pro/zonnecellen-met-nieuwe-geavanceerde-technologie/?fbclid=IwAR0lHZNmFQ-fX-GzkbtqChqRvVUSuPN5vITbtjgYr_mSkSNgMVSyFeJRO5g

Comments (0)
Add Comment