Buurtaanpak aardgasvrij

We beginnen de komende jaren met de voorbereidingen om de eerste 24 buurten van de stad aardgasvrij te maken. Het gaat in totaal om zo’n 40.000 woningen verspreid over de stad, ongeveer 1/3 van het totaal. Overstappen gaat stap voor stap en doen we samen met de buurt. Dat noemen we de buurtaanpak aardgasvrij.

De Utrechtse aanpak aardgasvrij staat in de Transitievisie Warmte deel 2 waar de gemeenteraad nog in 2021 een besluit over neemt.

Onderzoek naar haalbare en betaalbare oplossing

We onderzoeken samen met de buurt welke warmte-oplossing voor iedereen haalbaar en betaalbaar is. Dan kan bijvoorbeeld een aansluiting op een warmtenet zijn, maar ook via een warmtepomp. Als dit duidelijk is, dan ontvangt iedereen een aanbod. Daarna stapt de buurt in ongeveer 8 jaar over op de nieuwe vorm van verwarmen. In de tussentijd werkt de gemeente samen met partners en de Rijksoverheid om de overstap betaalbaar te maken.

Planning: wanneer is uw buurt aan de beurt?

Vul uw postcode in op deze interactieve kaart en zie in welke periode uw buurt is ingedeeld voor de buurtaanpak aardgasvrij. De planning is dat we in 2022 in een aantal buurten de eerste stap zetten, maar welke buurten weten we nu nog niet. We informeren u hierover als uw buurt aan de beurt is.

Lees meer: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/duurzame-stad/energie/utrecht-aardgasvrij/buurtaanpak-aardgasvrij/?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=Nieuwsbrief&utm_campaign=Nieuwsbrief+Utrecht

Comments (0)
Add Comment