6 juli 2022

Wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden

Vanaf week 10 (vanaf 2 maart a.s.)

BOUWWERKZAAMHEDEN:

–      De nog 4 ontbrekende ruiten van de luifel komen in week 13.

–      Komende woensdag worden diverse sparingen geboord.

–      De bouw van de winkels in het zuidelijk deel loopt door met o.a. aanbrengen kabelgoten, bouwen van wanden, voorzien van brandwerende afwerkingen, isoleren en installatiewerk.

WINKELIERS:

–      Komende anderhalve week wordt het zetwerk in de passage voorzien d.m.v. hoogwerkers.

–      Tot en met circa 4 maart wordt er ter plaatse van de nieuwe zijgevel van Primera gemetseld. De week erna wordt hier gevoegd. Vrijdag 13 maart gaat hier het steiger weg, waarna in de 2 weken erna de dorpels en puien worden geplaatst.

–      Kruidvat start op 2 maart a.s. met de afbouw van haar winkel. Zij gebruiken tijdelijk een aggregaat op de dag totdat de nutsbedrijven gereed zijn.

–      Volgende week vrijdag staat er aan de Obbinklaan een vrachtwagen voor de vloer bij Primera. Op vrijdag 13 maart a.s. staat er een wagen t.b.v. de nieuwe Etos winkel.

 

BEWONERS VALETONLAAN – OBBINKLAAN:

–      Het aanbrengen van de nieuwe brandwerende entreepuien en deuren is gestaakt en nadere afstemming vindt plaats over o.a. de draairichting van de deuren. Hier volgt nader bericht over.

–      Dinsdag en woensdag a.s. wordt een stuk muur gesloopt in het deel achter het pinautomaat, wat herrie zal geven.

–      Het afwerken van de binnenzijde van de entreehuisjes zal de aannemer komende weken meenemen.

–      De werkzaamheden t.a.v. de schoorsteen op de kopse zijde van het bestaande appartementengebouw van de Valetonlaan worden naar verwachting in week 14 uitgevoerd. Hierover volgt nader bericht.

–      Vanwege het vochtige weer zal het stucwerk van de entreehuisjes op het parkeerdek in maart opnieuw ingepland worden.

–      Het mos-sedum aan de kant van de 7 nieuwe appartementen en de hoek richting de nieuwe appartementen boven de bakker is in aanleg. Vanwege de werkzaamheden van eigenaresse aan de kant van de bestaande appartementen is het aanbrengen van mos-sedum hier nog niet mogelijk.

–      De aannemer/installateur zal medio maart de gewijzigde armaturen monteren op het parkeerdek met als doel dit eind maart gereed te hebben. Het parkeerdek wordt eind maart opengesteld voor gebruik van de nieuwe entree voor de bewoners en het parkeren. Over het verkrijgen van sleutels/zenders volgt nader bericht.

 

OPENBAAR GEBIED – INFRA:

–      Op een later moment moeten nog ‘noppen’ worden voorzien op het parkeerterrein voor de kerk ter aanduiding van de parkeervakken. Hiervoor wordt op een later moment tijdelijk (gedeeltelijk) dit deel afgezet.

–      Deze week zijn er voorzieningen getroffen d.m.v. vernieuwen van de oude riolering bij Buurten en maandagochtend tussen 6.30 en 11 uur worden de laatste werkzaamheden verricht en de nieuwe riolering aangekoppeld.

–      De nutsbedrijven komen op maandag 2 maart voor de aanleg van het zuidelijk winkeldeel. Zij werken in de week van 2 maart in het trottoir aan de zijde van het winkelcentrum.

–      In de week van 16 maart a.s. gaat het nutsbedrijf de nutsinvoeren maken bij de nieuwe Primera en wordt de riolering aangesloten.

–      Rond 2-4 maart is het stukje opslag van de aannemer aan de Obbinklaan verwijderd i.v.m. de infrawerkzaamheden.

–      Binnenkort wordt de LED-lijn aangebracht langs het looppad van de passage richting het parkeerterrein bij de Lamerisflat.

–      Na overleg met de gemeente wordt er een aanpassing gemaakt in het plan van de openbare inrichting; hierdoor komt er een doorsteekje aan de overzijde van het zebrapad bij de Kapteynlaan. Zodra hier de werkzaamheden t.b.v. de LED-lijn zijn uitgevoerd, wordt dit voorzien.

–      Het oranje deel hieronder is deels is al gedeeltelijk in uitvoering en is in de week van 16 maart gereed.

–      Het groene deel op de tekening gaat per 2 maart a.s. in uitvoering en is medio april gereed. Tijdens de uitvoering blijven de toegangen tot de appartementen en de winkels aan de Obbinklaan bereikbaar via kunststof rijplaten.

–      Op 30 maart a.s. gaat het rode deel van de onderstaande plattegrond in uitvoering. Tijdens deze werkzaamheden blijft de Valetonlaan langs het water open en rijdt men via een stukje puinbaan richting de Cohenlaan. De rijweg Obbinklaan is op dat moment gestremd i.v.m. de werkzaamheden. Het trottoir langs de woningen blijft wel bereikbaar. De toegang van het winkelcentrum tegenover AH blijft zo lang mogelijk via kunststof rijplaten bereikbaar gedurende deze werkzaamheden vanaf de Valetonlaan.

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.